Wie ben ik?

Markus, geboren 1969, Masseur en Massage-Instructeur

 

Maar ook: Man van mijn lieftallige vrouw en trotse vader van 2 dochters en als er nog wat tijd over is ligfietser.
Ligfietser?
Ja, inderdaad, Ligfietser! Door twee flinke rugblessures enkele jaren geleden was het voor mijn gezondheid noodzakelijk motorrijden op te geven. Dat was nogal een passie van mij en ik gebruikte ook de motor als woon/werk vervoermiddel. Na een jaar met de auto in de file te hebben gestaan besloot ik dat ik die 25 km naar het werk ook wel kon fietsen in hetzelfde ruime uur per rit. Vanwege mijn zwakke rug koos ik een ligfiets met vering. Het was even wennen om met zo een fiets niet om te vallen maar het bleek al heel snel een erg goede keuze te zijn geweest. In tegenstelling tot de belasting van de rug op een gewone fiets wordt mijn wervelkolom op de ligfiets totaal niet belast. Ik heb tot nu toe nog niet 1 keer zadelpijn gehad, kan de hele dag door blijven fietsen indien nodig en ga ook nog eens een flink stuk harder, vooral met wind tegen.
Het fietsen is voor mij niet zomaar een keuze van een ander vervoermiddel gebleken maar heeft er toe geleid dat mijn hele kijk op het leven is veranderd. Ik ben me veel bewuster geworden van een aantal zaken. Mijn lichaam, geest en gezondheid, relaties, vrijheid, tijd, natuur. Deze grootheden bepalen het menselijke Welzijn. Geluk is niet te koop maar wel te sturen. Ik heb besloten dit stuurwiel voor mezelf stevig vast te grijpen en niet meer los te laten.
Ik wil vrij zijn om mijn leven zo in te richten dat er tijd en ruimte is voor mijn gezin en ik wil alleen nog met dingen bezig zijn die mijn lichaam en geest verijken.
Helaas moest ik meer dan een jaar geleden constateren dat ik nog ver van een dergelijke situatie verwijderd was. Werkzaam in een hectisch bedrijf op een ICT Helpdesk was ik gedurende een groot deel van de week speelbal van voor mij oncontroleerbare elementen. Met beweging hadden de werkzaamheden helemaal niets te maken en de spanning die in het lichaam werd opgebouwd tijdens het werk kon er altijd pas weer uit als ik na 17.00u afgemat op de fiets stapte.
Ik sla een minder leuk stukje over hier, negatieve energie is nergens goed voor. Na een te korte werkdag kwam ik te vroeg thuis en zei tegen mijn vrouw: "nu is het tijd voor iets heeeeeeel anders", en toen zei ze terug: "nou, wat dacht je van een massagepraktijk"....., terwijl we het daar nooit over hadden gehad. Nu, ruim een jaar en verschillende massagecursussen verder ben ik geen ICT-er meer en werk ik niet meer op kantoor. Ik ben bijna altijd bezig met bewegen, tenzij ik slaap of eet, reis bij voorkeur van en naar klanten per ligfiets en heb mijn werktijden gepland rond mijn gezin.
Al met al ben ik nu een stuk dichter bij de vorm van Welzijn die ik wil bereiken dan toen ik in 2007 de beslissing nam.
 
Inmiddels ben ik al heel wat van mijn oude kwaaltjes kwijt!
 
Ik kan aldus constateren dat het inderdaad zo werkt:
 
Veel Bewegen, ondersteund met Massage, zijn de basis om te komen tot een goede balans. Een gezond en fit lijf functioneert beter, efficiënter en langer op elk gebied, je wordt namelijk minder snel moe, kunt meer kracht zetten en doordat de bloedsomloop en zuurstofvoorziening beter zijn daardoor zullen ook de hersenen van meer en zuurstofrijker bloed worden voorzien. Het leuke is dat dit kan op elk niveau en dus ook werkt op elk niveau. Sterker nog, de vooruitgang in fitheid en dus de verschillen die je merkt op elk gebied zullen in beginsel zelfs het grootst zijn bij de minst fitte personen. Naarmate iemand dichter in de buurt komt van zijn eigen fisiologische maximum zal de vooruitgang die per trainingssessie geboekt kan worden afnemen, je zit dan dichter tegen je eigen prestatieplafond aan.
 
Letterlijk alles wat je doet wordt dus beter als je je lichamelijke fitheid verbetert!
 
 
Maak het verhaal voor jezelf af en kleur de plaatjes zou ik zeggen...

Terug naar boven

h